maanantai 8. elokuuta 2011

Häälahja

Lauantaina oli hyvän ystäväni häät, ja olin kaasona. Päivä oli kiireinen ja hulinaa täynnä, vettäkin ripsi hääkuvauksissa. Sateenvarjoja ei ollut, mutta saimme improvisoitua varjot. Morsiamen kampaus säästyi (kaasosta ei sitten puhetta).

Kaikesta tulevasta työpanoksesta huolimatta, halusin muistaa ystävääni lahjalla. Mieluiten itsetehdyllä. Kevät oli kiirehköistä aikaa, enkä ehtinyt ajatella tai saanut oikein ideoita. Eräs päivä kesän alussa, eräs yhteinen ystävämme essimarjaana, ehdotti yhteistyötä. Suostuin heti, ja niinpä päädyimme virkkaamaan torkkupeiton. Hän myös otti kuvat valmiista peitosta, sillä hääviikko oli minulle hiukan kiireinen.


Lanka: Cascade 220 wool, Cascade 220 heathers, yhteensä ~2kg
Koukku: 4,5mm

Valitsimme langat yhdessä, ja suunnitelman tehtyämme virkkasimme itseksemme palaset ja yhdistimme ne, luonnollisesti sekoittaen palaset. Olihan työtä tekemässä erikätiset virkkaajat, joten käsialakin poikkesi hiukan. Aluksi työmäärä tuntui todella suurelta, mutta neliöt olivat nopeita neuloa. Erilaisia palasia ja värejä oli sopivasti, mielenkiinto pysyi yllä ja välillä lähes liimauduin sohvaan virkkaamaan. Ne tuntuivat valmistuvan hetkessä. Kuumimpina päivinä oli tukalahkoa yhdistellä blokkeja, kun palaset lämmittivät sylissä.


Halusimme peitolle kokoa, ja sitä myös saimme. Kunnioitettava mitta 170x240cm. Tuon alle mahtuu kaksi lämmittelemään paremmin kuin hyvin!

8 kommenttia:

 1. Että onkin ihana :)
  Oon katellut tätä mallia jo pitkään sillä silmällä et voisin toteuttaa omaksi iloksi. Mut mulla on taipumusta noihin ikuisuusprojekteihin niin pelkään et juttu jäis pariin ruutuun :/

  VastaaPoista
 2. Tuota oli kyllä ilo virkata! Ja tiedän ikuisuusprojektit - itsellä on muutama sellainen torkkupeitto ja *köh köh* jotain muuta. Tämä oli siinä suhteessa helppo kun oli kaksi tekemässä ja deadlinesta ei voinut tinkiä. Ehkä jonkinlainen samanlainen järjestely auttaisi sinua? :)

  VastaaPoista
 3. Ihana lahja, kaunis muisto hääpärille. Selkeät värit.

  VastaaPoista
 4. Se on kyllä hieno! Ja kokoa tosiaan riittää. :) Mukava lahja, joka varmasti muistetaan!

  VastaaPoista
 5. tosi kaunis! mun omissa virkkauksissa käsiala vaihtelee aikalailla, ja te saitte kahden ihmisen käsialat sovitettua!!

  VastaaPoista
 6. TeSa: Kiitos. Hääpari oli kuulemma ollut ihmeissään, kun onnittelukortti oli paketista eksynyt lahjaa aukoessa. :)

  ArualMaria: Kiitos! Sitä oli ilo virkata.

  kio: Kiitos. Olen huomannut ikuisuusprojektiani tehdessäni (kahden vuoden torkkupeitto jo), että käsialani vaihtelee kun on pitkiä taukoja välissä.

  VastaaPoista
 7. Onnittelut, kyllä nyt kelpaa.

  VastaaPoista