maanantai 24. lokakuuta 2011

Kesähäät

Elokuussa oli erään hyvän ystäväni häät, ja häälahja tulikin jo esiteltyä. Toinen asia, minkä neuloin häitä silmällä pitäen oli bolero, johon päädyimme toisen kaason kanssa. Morsiamen toiveena oli, että meillä kaasoilla olisi jokin asessori tai juttu, joka olisi vihreä.


Malli: Illyria bolero (ravelry)
Lanka: teetee Primavera, 76g
Puikot: 4mm

Päätimme yhdessä toisen kaason kanssa, että bolero olisi sopivin asessori. Niinpä otin ravelryn avuksi, ja heti löydettyäni mallin ihastuin siihen ja ehdotin sitä. Kaasoystäväni tykästyis myös malliin, ja asia oli sillä selvä. Bolero valmistui hyvissä ajoin ennen häitä ja häälahjaa, tosin langanpätkien päättely jäi melkein viimeiselle viikolle.

Oikeastaan ainut ongelma oli, kuten useimmiten minulla tällaisissa ohjeissa, pieni kokoni. Koska teeteen lanka oli ainut, joka miellytti kumpaakin eikä vastaavaa samaa väriä löytynyt muista, ohuemmista laaduista, tein pienimmän koon mukaan ja bolero uhkasi silti olla liian iso. Ohjeen laatijaa konsultoidessani silmukoiden vähentäminenkään ei tullut kyseeseen, olisi pitänyt valita toinen lanka (mikä myöskään ei ollut mahdollista koska olin todella vaativa värin suhteen.) En siis pingottanut rankalla otteella, ja lopputulos oli oikein nätti. Ja häätkin menivät mukavasti!

Valokuvan otti Mareena Vainio parturi-kampaamo Villi Vaniljassa, kampaajamme hääpäivänä. Kuva on siis otettu heti meikin ja kampauksen jälkeen ennen hääpaikalle lähtöä. :) Rakastin kampaustani ja erityisesti meikkiäni.

1 kommentti: