maanantai 7. marraskuuta 2011

Lahjatehdas

Huono puoli siinä, että tekee joululahjoja lähes läjäpäin ajoissa ennen tilaisuutta on, että jokin niistä kuitenkin unohtuu blogata. Tänään huomasinkin puoliskoni viime vuoden joululahjan blogauksen jääneen.


Malli: Celtic beanie (ravelry)
Lanka: Gjestal Janne, 47g+47g = 90g
Puikot: 4mm

Tähän pipoon opettelin uuden neuletekniikan, onteloneuleen. Alku oli hidas ja vei jonkin verran aikaa, ennen kuin täysin tajusin mistä on kyse. Ihastuin malliin viime syksynä, ja päätin siksi tehdä siitä pipon. Malli löytyi kirjasta nimeltä Son of Stitch 'n Bitch: 45 projects to knit and Crochet for Men. Olen todella tyytyväinen siihen miten pipo onnistui! Harmaa ja punainen menevät hyvin yhteen, ja niihin väreihin on puoliskonikin mieltynyt.

Lisäksi blogaamatta oli jäänyt puolisoni veljelle tehty pipo.


Malli: Stripey aka White stripes with
British Racing Green (ravelry)
Lanka: Schachenmayr smc Alpaka premium, 39g+41g = 80g
Puikot: 4mm

Väri oli niin täydellinen vihreän minin väri kuin langalta voi odottaa, ja koska kaikki kolme miestä ovat innostuneita autoista ja mineistä, tein tämän pipon. Tästä oli tarkoitus tulla ensin pipo isälle, mutta totesimme että tämä on parempi veljelle ja isälle tein sitten samalla mallilla toisen, mutta vaihdoin vain värit keskenään niin, että vihreä olisi päävärinä. En vain ehtinyt kuvata ennen lahjojen antoa, ja pipo oli hävinnyt teille tietämättömille siinä vaiheessa kun nämä kuvat otettiin. Voitte siis vain kuvitella miltä se näyttää.

Mutta joulu ei odota, joten aika jatkaa tämän vuoden lahjatehdasta. Marraskuu on aina tasapainoilua kirjoittamisen ja neulomisen kanssa. Toivottavasti aika ei lopu kesken!

2 kommenttia:

  1. Hohoo! Kiitos inspiraatiosta! Tuo kelttiläispipo vaikuttaisi siltä, että sen voisi ajatella veljelle joululahjaksi tänä vuonna :) hieno toteutus, ja hieno on tuo toinenkin myssynen!

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja ole hyvä! Pipoja oli kyllä kiva neuloa, ja tykästyin onteloneuleeseen. Työn valmistumista oli ihana seurata. :) Lämmin pipa myös, ja kääntömahdollisuus on ihan parasta!

    VastaaPoista