tiistai 26. huhtikuuta 2016

Dither socks, miehelle

Halusin tehdä miehelleni sukat viime jouluksi. Olen huomannut, että se on useimmiten neulomani asia hänelle. Sukannneulomisvimma myös tuntuu aina osuvan jouluun tai hänen syntymäpäiväänsä. Kiire alkoi jo painaa päälle, vaikka vielä oli kohtuullisesti aikaa, olihan vasta joulukuun 12. päivä. Kuulostaako tutulta? 

Ajan lisäksi budjetti rajoitti tätä projektia, joten menin lankalaatikoilleni ja mallailin jämiä keskenään. Mieheni touhusi tavanomaiseen tapaansa omia juttujaan siinä sivussa mitään huomaamatta. Mallin olin jo valinnut, nyt enää tarvitsin sopivat väriyhdistelmät. Päädyin harmaaseen, vihreään ja ruskeaan jämään. Neuloin näitä, miehen silmiä vältellen, vimmatusti.

No, enhän minä ehtinyt jouluksi. Sitten yritin saada ne valmiiksi syntymäpäiväksi (vain pari viikkoa joulun jälkeen). No en siihenkään ehtinyt, aivan. Esittelin ne miehelle, että pian ovat. Olivathan sukat 80% valmiit.

Malli: Dither Socks (ravelry)
Lanka: Austermann Step Classic, Hjertegarn Sock Wool x2, 
29g+21g+22g
Puikot: 2,5mm

Koko syksyn minulla oli tiheysongelmia (haasteita?) sukkien kanssa. Tämä pari ei ollut poikkeus. Lopulta mallikerta oli ihan liian pitkä, olisin saanut polvisukat omalla tiheydellä ja koko kaavion toistolla. Niinpä muokkailin, mallailin ja tusailin. Lopulta olin ihan sekaisin kerroksissa, joten toisen sukan tein ensimmäisen perusteella, useamman hakaneulan avulla merkkaamaan oikeaa kerrosta.

Luulisi, että olisin jo jotain oppinut sukkien neulomisesta, mutta aina on lisää opittavaa. Se varmaan auttaisi myös jos tekisin vähemmällä kiireellä. Mutta lopulta ne valmistuivat, puolitoista viikkoa mieheni synttäreiden jälkeen.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos :D Mies söi aamiaista ja pysyi paikallaan, niin mikäs sen parempi hetki ottaa kuvat!

      Poista