maanantai 19. lokakuuta 2009

Miehen slipover

Tämäkin valmistui jo tammi-helmikuussa, myöhäisenä synttärilahjana avopuolisolleni. Avokkini syntymäpäivänä tämä tuli ensimmäisen kerran valmiiksi aivan liian isona, ja purin koko neuleen ja aloin soveltaa. Ohje kun oli kovin eriskummallinen ja eri langallekin suunniteltu. Ohjeen löysin äidin arkistoista eräästä 70-luvulla tehdystä ohjevihkosesta. Tähän neuleeseen minulla oli oikea viha-rakkaussuhde sitä tehdessä, mutta toisella kerralla tästä tuli lähes täydellinen. Tämä neule opetti minulle paljon, ja lopulta se onnistuikin lähes yli odotusten! Avokki tykkäsi tästä kovasti, ja on nyt toivonut toista. Mallia ja värejä kysellessäni hän ei osannut sanoa mitään. Eli täytyy keskenämme miettiä ja ihmetellä. Ehkä asia selkenee ennen joulua!

Malli: Miehen slipover
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3,5mm
Menekki: ei voi muistaa, mitä vain 500 ja 900 väliltä

Menekistä ei ole mitään hajua enää, kun jouduin purkamaan ja aloittamaan alusta, ja lankaa jäi yli jonkin verran. Enkä tietenkään muista kuinka monta kerää tuli alunperinkin hankittua. Hyvä hyvä! Mitä tästä opimme? Jos haluaa pitää käsityöblogia, kanattaa kirjoittaa kaikki muistiin. Tähän asti on minulla ollut tapana kirjoittaa muistiin vain puikot, aloitussilmukkamäärät ja työvaiheet. Ehkä voisi alkaa sisällyttää niihin papereihin aina lankamerkin, ettei tarvitsisi aina metsästää vyötteitä ja arvuutella mikä mihinkin kuului. Eli voisin alkaa myös sitoa langanpätkiä irtonaisiin vyötteisiin tai kiinnittää ne jotenkin viisaasti jämälankoihin. Menekin ylöskirjoittamisesta tuskin olisi myöskään mitään haittaa.

Viimeisen viikon olen käyttänyt sukkien neulomiseen, ja niitä onkin syntynyt jo kaksi ja puoli paria. Ihan perussukkia, yksivärisiä ja simppeleitä. Olen malttanut olla ostelematta lankoja ja nyt niitä on niin paljon, että voisi harkita jämien käyttämistä joululahjoihin. Niitä on niin monenlaista, että voisin yrittää keksiä niistä jotakin todella nättiäkin! Ja katsella uusia malleja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti