lauantai 19. joulukuuta 2009

Savanna RX7

Tämä on torkkupeitto, jonka tein norjalaisesta villalangasta avopuolisolleni. Itse langat osti isäni minulle, kun olimme käymässä Tammisaaressa ja piipahdimme yhteen pieneen ja ihanaan lankakauppaan keskustassa. Avopuolisoni toiveena oli saada hänen autonsa (Mazda RX-7) nimi mukaan peittoon, ja se sopi minulle mainiosti. Luonnollisesti peitto on punainen, koska auto on punainen.

"Suunnittelin" itse ulkoasun, käyttäen apunani kirjaa Kauneimmat neulemallit. Pähkäilin muutaman tunnin silmukoita ja ilmettä, mutta olisin voinut käyttää siihen muutaman tunnin enemmänkin, jotta tulos olisi ollut vielä enemmän katsetta miellyttävä. Kirjaimet suunnittelimme yhdessä avopuolisoni kanssa. Hän pääasiassa, minä päällepäsmäröin. ;)


Malli: Savanna, oma
Lanka: Sandnesgarn, Fritidsgarn, n. 850 grammaa
Puikot: 8 mm

Itse työn aloittelin keväällä, ja sain valmiiksi syyskuun aikana. Käytin yhden lauantain/sunnuntain peiton nupittamiseen sänkymme päiväpeittoon ja kostuttelin sitä, jolloin se sai hiukan muotoa ja sen reunat eivät olleet niin pahasti karrella. Huijasin siis kuvia ottaessani sen verran, että nupitin peiton sohvaan kiinni. :D Kirjoneule on tosi haastavaa, ja peiton alareuna on kireämpi kuin yläreuna, mutta harjoitus tekee mestarin.

Meni kuukausi ennen kuin sain pääteltyä langan pätkät ja toinen, ennen kuin sain kuvat koneelle ja kolmas, että ne päätyivät nettiin. Peitto on noin metrin levyinen ja noin 150 cm korkea.

Kuva näkyy hiukan suttuisena, koska peiton pinta on niin elävä että pikselit menevät mössöksi. Vaikka resoluutio onkin riittävä.

4 kommenttia:

 1. Oi. Vitsi kun jaksaisin kans vääntää.. Tai olis materiaalia oikeestaan. Torkkupeitto olis tarpeen kyllä. No tietty viime aikoina meillä on ollut niitä turkiskuoriaisen vavvoja niin hirveesti ettei tulis kysymykseenkään että villainen torkkupeitto ois säilynyt ehjänä.. Löysin taannoin yhdet villasilkkipitkiksetkin vaatekaapistani jotka lähemmällä tarkastelulla hajosivat käsiin, siellä on ötöt viettäneet juhliaan urakalla :/
  Mutta toi on ihana punainen<3 Oon kade :)

  VastaaPoista
 2. hih, auton mukaan nimetty peitto :)

  VastaaPoista
 3. Turkiskuoriaisia hui :/ Toivottavasti pääsette niistä eroon pian.

  Kiitos paljon kehuista! Tuo on kyllä ihanan lämmin. Ja tilaustyönä tehty, automatkailua ja avopuolisoa varta vasten. :) Oli kyllä tyytyväinen!

  En tajua miksi kuva näkyy hiukan suttuisena kun sen tuo tänne, vaikka koneella se on ihan ok ja kaikkea. Mutta ei se onneksi kauheasti häiritse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno peitto tosiaankin! Sulla on taito hallussa. Ja kyllä se tiukkuus siitä hioutuu, kun vaan neuloo paljon. Mä päättelen aina virkkuukoukulla ja kiinteillä silmukoilla.

   Poista