keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Joululahjat, osa 1

Jouluna lahjoin sukulaisia. Ukille tein vohvelipipon, ja hyvin näytti pitävän siitä. Käytin isän päätä mallipäänä, ja ensimmäinen versio oli aivan totaalisesti liian iso. Joten tein ohjeen mukaan lasten mittoihin menevän, ja se istui hyvin. Isälle oikeastaan täydellisesti. Hän myös tilasi itselleen uuden pipon, hihi. Mutta tässä ukin kappale! Neuloin tuplalangalla, ja lankaa jäi yllin kyllin kahdesta kerästä, jotka varasin. Eiköhän niistä synny isällekin pipo.

Malli: Waffle Hat
Lanka: Notiva Anni
Puikot: 4,5mm

Ukki on sellainen, ettei tykkää pipon peittävän korviaan, joten tämä oli juuri sopivan kokoinen hänelle. Kuvaan on päässyt taustalle myös vaatimaton muovikuusemme. Äidin allergiat ovat niin voimakkaat, että viime vuonna ostettiin muovinen kuusi, koska emme voineet yksinkertaisesti enää pitää allergioiden takia oikeaa kuusta.

Isän pipo taas oli Novitan jämälangoista tehty pääkallopipo, joita tehtailin kolme kappaletta - yhden kummipojalleni ja tämän pikkuveljelle. Ohje oli lapsille Novitan eräästä lehdestä (Kesä 2008), mutta mallin nähdessään isäkin halusi samanlaisen. Niinpä lisäsin yhden kallon lisää ja tässä tulos.

Malli: Pääkallopipo, Novita kesä 2008
Lanka: Novita Nalle + 7 veljestä
Puikot: 4mm

Ja oli tyytyväinen! Hyvä vain, oli välillä hiukan puuduttavaa ja hankalaa, mutta mallikerta on nyt erittäin tuttu. Vaikea pipo neuloa, siinä kun on tosi pitkiä langanjuoksuja välillä. Mutta harjoitus tekee mestarin! Ja ei puhettakaan kavennuksista ja päättelystä. Tuon olisi varmasti voinut tehdä fiksumminkin, mutta tällä kertaa näin. Ehkä ensi kerralla tulee parempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti