sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Lapasia

Jouluna lahjoin ihmisiä myös lapasin. Nämä menivät lämmittämään ystävän ja avopuolisoni sisarusten käsiä.


Malli: Pystyraidat, oma sovellus
Lanka: Gjestal Janne, 70g
Puikot: 3,5mm, 4mm

Nämä menivät ystävälleni yhdessä mustikka-valkosuklaan kera. Ajattel
in värien menevän hänelle kivasti, sillä hänellä oli jo ennestään samansävyinen pipo (en tosin tiedä kenen tekemä). Samankokoisille tassuillemme nämä oli helppo tehdä. Resorin tein pienemmillä puikoilla.


Malli: Vespergyle Mittens (ravelry)
Lanka: Gjestal Janne, 100g
Puikot: 3,5mm

Nämä lapaset menivät avopuolisoni pikkuveljelle.
Hänellä on iso räpylä, mutta onneksi pystyin ottamaan suuntaa avopuolisoni kämmenen koosta. Sopivat tuli! Pidin mallista, mutta minulla oli varattuna käyttöön paljon paksumpi lanka niin sovelsin jonkin verran, ei onneksi ollut kovin hankalaa. Tummanvihreä lanka loppui kuitenkin peukussa kesken niin, että jouduin metrin verran ottamaan uudesta kerästä. Onneksi oli varattuna toiset kerät! Nämä voisi ehkä tehdä joskus ohuesta langasta niin, ettei tarvitsisi soveltaa.


Malli: Raitalapaset, oma sovellus
Lanka: Gjestal Janne, 77g
Puikot: 3,5mm, 4mm

Nämä tein avopuolisoni pikkusiskolle. Hämärässä paketoidessani lapasia ne menivät vahingossa sekaisin ystäväni lapasten kanssa - kumpikin sai eriparilapaset. Vaikka olinkin tarkistavinani kahteen kertaan parit. Onneksi vaihto ei ollut hankala. :) Kyllä se vieläkin naurattaa! Onneksi meillä on suurinpiirtein samankokoiset tassut, niin ei ollut hankala soveltaa mallia. Näissäkin resori tehty pienemmillä puikoilla.

Vuosi on alkanut rauhallisesti ja aika mennyt nopeasti. Avopuolisoni kahden viikon "joululoma" on ohi ja huomenna hän palaa töihin. Saan totutella olemaan taas hetken aikaa itsekseni päivät ennen ensi kuussa alkavaa kuntouttavaa työtoimintaani. Ihanaa, että se vihdoin ja viimein alkaa! Helsinki on oikea suo mitä tulee byrokratiaan. Olen odottanut tätä elokuusta asti, kun muutimme tänne.

2 kommenttia: