torstai 1. joulukuuta 2011

Sweet Jonas

Olen fanittanut Tähtiporttia pienen iän. Yksi lempihahmoistani on Jonas Quinn, kuudennella kaudella mukana oleva tiedemies (näyttäytyi tosin jo viidennen kauden loppupuolella). Sen enempää kertomatta ja spoilaamatta heitä jotka eivät ole nähneet kyseistä kautta, asiaan!

Tämän langan nähdessäni tiesin heti, että haluan tehdä siitä huivin. Olin saanut tämän ohjeen lahjana eräältä ystävältä, ja kaikki vain osuivat kohdalleen. Jos Jonas Quinn olisi jokin väriyhdistelmä, olisi hän lämpimän vihreä ja keltainen, niin kuin tämä lanka, lisänä pieni pilke aivan tumman vihreää, lähes mustaa.

Malli: Sweet Jazz (ravelry)
Lanka: Malabrigo Yarn Lace, 39g
Puikot: 2,5mm
 
Alku vaatii kärsivällisyyttä, sillä huivi aloitetaan luomalla lähes 300 silmukkaa ja neulotaan lyhennettyjä kerroksia. Huivin aloitin tosiaan jo huhtikuussa, ja se valmistui toukokuussa, mutta olen aina kuvatessani unohtanut tämän huivin. Tänään olikin sitten täydellinen sää kuvata valmiita neuleita, ja tämä oli yksi niistä. Loput ovat enemmän tai vähemmän lahjoja, joten niitä en vielä voi esitellä täällä.
 
Jostain syystä neuloin tämän huivin 2,5mm puikoilla, vaikka se olisi varmasti ollut viisaampaa vähän suuremmilla puikoilla. Mutta lopputulos on silti kaunis, ja rakastan tätä huivia. Säät tosin olivat jo lämpenemään päin, jolloin kädet hikosivat, ja lanka huopui hieman tehdessä. Kovin ahkerasti en huivia ole vielä vielä käyttänyt, joten en tiedä miten sen sitten käytössä käy. Ihana malli kuitenkin, haluan tehdä vielä joskus toisenkin.

1 kommentti: