sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Joululahjoja, osa 1

Joululahjojen neulominen alkoi jo melkein hyvissä ajoin syyskuussa, tosin hiukan hitaasti, ja viimeiset viikot paahdoin menemään kuin huomista ei olisikaan. Välillä epäilytti saanko valmista ajoissa. Loppujen lopuksi olin valmis kolme päivää ennen joulua! Kaikki lahjat! Ja postituskin onnistui joulua edeltävällä viikolla! Minulla oli useita isoja ja pieniä projekteja, joista suurin oli varmaan äidin toiveena ollut huivi, vanhalla tutulla ohjeella.


Malli: Wandering the moor (ravelry)
Lanka: Red Heart Soft Mohair, 101 grammaa
Puikot: 4,5mm


Lanka oli äidin valitsemaa, ja oli se kolmas kerä, sitä tarvittiin päättelykerrokseen. Edelliseen huiviin verrattuna halusin tämän pitsiosuudesta pidemmän, joten jouduin soveltamaan reunasilmukat. Tämä tuotti välillä päänvaivaa ja edestakaisin menemistä. Muutamaan otteeseen huomasin virheen, jotka onnistuin korjaamaan silmukoita pudottamalla ja sitten uudelleen neulomalla. Tuli ylpeä olo kehittyneistä taidoistani, vielä keväällä olisin purkanut suuri suru rinnassa! Mohair on vaikea materiaali neuloa, ja lanka pöllysi todella paljon muutenkin. Iloinen olin! Mohairin hankaluus tuli esiin myös pingottaessa - reuna ei suostunut pingottumaan "sahalaitaiseksi" kuten usein huiveille teen. Tämä valmistui kuukaudessa, pingotuksineen ja päättelyineen.


Lisäksi syksyn aikana valmistui kaksi muuta huivia - ensimmäisen neuloin ystävälleni ja jälkimmäinen puoliskoni pikkusiskolle. Mallikin oli vanha tuttu.


Malli: Lacy baktus (ravelry)
Lanka: DROPS Fabel, 92 grammaa
Puikot: 3mm

Lanka: Schoppel-Wolle Zauberball, väri cranberry, 79 grammaa
Puikot: 3mm


Kumpikin baktus valmistui noin viikossa, mutta pingottamisen ja langan pätkien päättelemisen jätin marras-joulukuulle. Hetken aikaa sai taas miettiä, miten sitä laskettiinkaan kahdeksaan, mutta hyvinhän nuo sitten menivät. Alku meni nopsaa, puolivälin lähestyttäessä alkoi hidastua ja vähän yli alkoi tuntua hieman tuskaiselta - eikö tämä ikinä lopu? Mutta sitten sekin helpotti ja hups olikin valmista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti