lauantai 24. tammikuuta 2015

Viikinkisukat

Mieheni oli uusien sukkien tarpeessa, sillä moni vanha pari oli kulahtanut ja reikiintynyt käyttö/korjauskelvottomaksi. Niinpä neuloin hänelle palmikkosukat.

Lanka: Zitron Trekking Hand Art, 64g
Puikot: 2,5mm

Alkuun aloitin pienemmällä silmukkamäärällä (64s), mutta totesin aika nopeasti isomman koon olevan parempi (72s). Mallikerta oli valitettavasti todella pitkä, ja kaksi toistoa varteen olisi ollut järkyttävän pitkä, joten tein pidemmän resorin ja vain yhden mallikerran. Paras olisi kuitenkin varmaan ollut lyhyehkö resori ja puolitoista mallikertaa. Sukat oli kuitenkin kiva neuloa, ja mies tykkäsi, vaikka sanoikin varsien olevan lyhyehköt mökkikäyttöön. Mutta eihän näin komeita käytetä mökillä röhnäämiseen ja hommailuun!



Siinä vaiheessa olin aloittanut jo toiset sukat, sillä tiesin useammalle parille olevan kysyntää. Niihin oli jo aikomus tehdä pitemmät varret. Ne eivät kuitenkaan ehtineet jouluksi, joten vilautin niitä miehelle, ja hän oli helpottunut. Niistä tulee paksut ja niin pitkät kuin lankaa riittää. Kumpaankin pariin on mies oikein tyytyväinen, vaikkei jälkimmäinen olekaan vielä valmis.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti