torstai 17. maaliskuuta 2011

Hamsterikuussa tehtyä

Tässä onkin pitänyt kiirettä helmi- ja maaliskuun ajan. Olen innostunut ompelemaan! Olen menossa larppaamaan ensi kuun alkupuolella, ja olen tähän peliin siis tehnyt burleski-tyyppisen hameen. Vielä on tekeillä polvipituinen alusmekko lyhyillä hihoilla sekä tyllistä alushame. Budjetti toi tosiaan rajoitteita. Hame- ja alushamekankaat minulla oli jo varastossa, joten siinä tuli merkittävä säästö. Kunhan saan tyllihameen valmiiksi yritän ottaa kuvat niin, että saisin lopputuloksen raportoitua tänne. :) Mahdollisesti ompelen vielä hilkan, jos ohje avautuu siis. Muutama viikko vielä on aikaa!

Mutta asiaan - tein siis viime kuussa torkkupeiton langoista, jotka eivät puhutelleet minua. Tämä päätyi viime viikolla avopuolisoni mökille. Värit eivät todellakaan soinnu yhteen, eikä niiden oikeastaan ollutkaan tarkoitus, pääasia että sain reilun kilon lankaa pois varastosta.


Malli: Hip hop hep (oma sovellus)
Lanka: Novita Hip hop 893g, Novita Aino 527g, Mysteerisukkalanka n. 40g = 1460g
Puikot / koukku: 6mm / 9mm

Neliöt on siis sovellus eräästä perustiskirätti/patalappu ohjeesta - tein vain ainaoikean sijasta oikeaa ja nurjaa. Paloja tuli yhteensä 24, ja ne ovat noin 24x24cm. Siihen lisättynä vielä pylväsrivi, jonka lopuksi virkkasin jokaisen palan ympärille. Tämän jälkeen yhdistin palat virkkaamalla kaksinkertaisella langalla ja lopuksi tein vielä yhden pylväsrivistön koko peiton ympärille. Tätä ei tullut pingotettua reilun kokonsa vuoksi, mutta silitin kaikki höyryä käyttämällä, sekä palat että valmiin peiton.

Peitolle tuli kokoa noin 130x190cm. Olen tyytyväinen lopputulokseen, sain kuitenkin käytettyä tuosta violetista langasta kaiken ja Hip hopista meni lähes kaikki, noin 70 grammaa jäi kilosta jäljelle. Tuota harmaata sukkalankaa jäi sitten puolet vielä. Ehkä noista keksii vielä jotakin, vaikka patalapun/t?

1 kommentti: