lauantai 9. maaliskuuta 2013

Karusellin kyydissä

Viime kesän ensimmäiset sukat!

Malli: Carousel (ravelry)
Lanka: Austermann Step, 54g
Puikot: 2,5mm 
Malli on suunniteltu liukuvärjätylle langalle. Käyttämäni lanka oli aika kiva, vaikkei välttämättä aivan paras. Sukan rakenne ei tule aivan niin selvästi esille, mutta ainakin on tullut kokeiltua. Sukkaa oli hauska neuloa, saatan tehdä uuden parin joskus. Tätä ei siis neulota perinteisesti ylhäältä alas tai päinvastoin, vaan "soirona", kierteenä/spiraalina, joka kiertää jalkaa.
Jonkin verran aikaa jouduin käyttämään pähkimiseen, ennen kuin lamppu niin sanotusti syttyi ja pääsin kärryille. Ohjeessa varoitettiin sukan olevan vähemmän joustava kuin perinteinen sukka, ja että olisi tärkeää tehdä juuri eikä melkein oman jalan mittojen mukaan. 
Sukista tuli hintsun verran isot eli löysät, erityisesti resorista ja varresta, joten pitänee joskus vielä yrittää uudestaan hiukan kireämmällä. Tai mahdollisesti vaihtaa pienemmät puikot ja tehdä tiukempi resori, sekin voisi vähäsen auttaa. Sukkaplocit voisivat myös tehdä terää, sukkien pingotus siis. Täytynee laittaa lahjatoivelistalle. Ehkäpä nämäkin päätyvät hyväntekeväisyyteen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti