keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Ensimmäiset sormikkaat

Rakas aviomieheni pyysi minulta kauan aikaa sitten sormikkaat. Ehdottamani malli miellytti. Se oli japaniksi eli kielimuuri oli melkoinen, osaanhan vain muutaman lentävän lauseen enkä yhtään hiraganaa. Mutta kuvat olivat hyvät, selvisin niillä. Hiukan jouduin toki soveltamaan ja vaivasin miestäni vähän väliä.


Lanka: Gjestal Maija, 42g + 37g
Puikot: 2,5mm

Nämä aloitin syyskuussa 2010 intoa täynnä. Kevättalvella 2011 ensimmäinen hansikas yhä kesken, vain sormia vailla, aloitin toisen hansikkaan. Joulukuussa 2011 muutama sormi oli tehtynä. Mieskään ei aina jaksanut olla mallinukkena, enkä halunnut käyttää pahvikäsimalleja. 2012 paria päivää ennen uutta vuotta aloitin hansikkaat uudestaan. Sain kuitenkin ensimmäisen hansikkaan valmiiksi! Jouduin purkamaan ja tekemään uudelleen useita sormia, työskentely oli tarkkaa. Sormenpäiden päättely vei aikaa ja sitoutumista, mutta hiljalleen etenin.



Helmikuussa 2013 kumpikin hansikas oli vihdoin ja viimein valmis. Ne ovat täydelliset miehelleni, istuvat hyvin ja väritkin hän aikanaan valitsi itse. Hänkin saattoi huokaista helpotuksesta, että hanskat olivat vihdoin ja viimein valmiit. Hyvä me!

1 kommentti: