maanantai 4. marraskuuta 2013

Hanskat

Punaista maijaa oli vielä reilusti, mutten ollut varma mitä tehdä siitä. Ja vielä kahta eri värierää, hienoisella vivahde-erolla. Harmaatakin oli vielä, ehkä virkattuun jämäpeittoon ruutuja?

Ei ainakaan vielä. Mieheni pyysi helmikuussa hanskoja ilman joustinta, heti sormikkaiden valmistumisen jälkeen. Erään hänen lempitakkinsa hihat ovat niin tiukat, ettei hän pysty käyttämään hansikkaita jotka peittävät ranteet. Kyseessä on siis kevättakki ja vielä viileät säät, ilman hanskoja kädet palelisivat.

Niinpä aloin tehdä tyköistuvia hansikkaita, soveltaen tietysti.


Malli: Cuffless mittens (oma)
Lanka: Gjestal Maija, 40g
Puikot: 2,5mm 

Katselin jonkin verran sormikas-ohjeita ravelryssa ja laskeskelin tiheyttä mutta pian totesin, että parempi tehdä yksivärisenä, simppelit ja mahdollisimman suorasukaiset hanskat. Yritin puhua, josko tehtäisiin sormikkaat kuitenkin, mutta lapaset täytyi saada. Ymmärrän yskän, edellisiä sormikkaita tehtiin useampi vuosi...


Loppujen lopuksi nämä valmistuivat kolmessa päivässä, sekä saaja että tekijä oli tyytyväinen lopputulokseen. Saman värierän lankakin riitti! Yllättän helppoa ja nopeaa! Vielä olisi nöttösiä jäljellä, ehkä nyt pääsen virkkaamaan niitä jämälankaruutuja peittoon?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti