tiistai 19. marraskuuta 2013

"Ensimmäinen" neuletakki

Keväällä saattoi olla päällä keskeneräisten töiden viimeistelybuumi, sillä eräs toinenkin pitkäaikainen projekti sai päätöksensä.

Malli: Abalone (ravelry)
Lanka: Gjestal Tinde, 208g
Puikot: 4,5mm 

Aloitettu elokuussa 2011. Tämä ei ole varsinaisesti ensimmäinen aloittamani neuletakki (se on vielä puikoilla ja hupparia, jonka tein monta vuotta sitten, ei lasketa, vaikka tykkäänkin siitä ;). Kuitenkin tämä on ensimmäisenä valmistunut! Malli on tosi nätti mutta projektin edetessä tajusin, etten tykkää niin avonaiseksi jäävistä neuletakeista. Enkä oikeastaan pidä ainaoikeasta (tähän on tosin tullut jo pientä joustoa parin vuoden takaisesta). Tein kuitenkin resorin helmineuleena ja lisäksi päätin leventää reunaa.

Resori osoittautui kuitenkin vaikeaksi. Ekalla kerralla se oli liian kapea (ehdin päätellä ja pingottaa!), joten purin päättelyn ja neuloin 9 kerrosta enemmän. Mutta unohdin tehdä lisäykset, eli kulmat kiristi. Purin taas. Taisin pitää vuoden taukoa, koska harmitti.

Syksyllä 2012 palasin takaisin takin pariin, halusin sen valmiiksi. Aloitin. ja lisäsin liikaa silmukoita, näytti hölmöltä. Purin päättelyn ja lisäykset! En muista enää jouduinko purkamaan vielä kertaalleen. Mutta taas pidin taukoa, ja helmikuussa 2013 otin työn käsiini aikeenani saada asia pois päiväjärjestyksestä. Vihdoin ja viimein takki valmistui. Helpotuksen huokaus!

Malli on simppeli ja nätti, ja olen tyytyväinen lopputulokseen. Saa nähdä miten lanka tykkää käytöstä, että onko helposti nyppyyntyvää sorttia. Muutamia kertoja olen pitänyt, ja hiukan pörhistymistä on havaittavissa jos hakemalla hakee. Langassa on mukava kiilto pinnassa. :) Lanka myös kesti hyvin kaiken purkamisen ja rääkin tekovaiheessa.

1 kommentti:

  1. Kylläpäs se takki vastusti! Ihan kuten yksi kanavatyö minulla. Mutta sait sen valmiiksi, ja minäkin sain kanavatyöni valmiiksi. Nyt takki on sinun kaapissasi ja kanavatyö ystäväni seinällä pohjoisessa.

    VastaaPoista