lauantai 9. marraskuuta 2013

Pieniä neuleita

Tarkoitus oli tehdä ystävän esikoiselle neuletakki. Takki syntyi, mutta aikataulut eivät mätsänneet tapaamiseen minun päässäni, eikä postittaminen käynyt kysymykseen. Neiti on ehtinyt kasvaa, joten tämä takki odottaa yhä saajaa, lahjalaatikkoon vain! Uusi takki on tilauksessa kuitenkin, ja langat sekä malli valittuna/hankittuna, mutta ei niistä sen enempää.


Lanka: Schachenmayr nomotta Regia Silk 6-Ply, 31g + 63g
Puikot: 4mm

Aikanaan kun tein Vellamot itselleni jäi lankaa ylitse, ja nämä värit iskivät tyttökaveriini. Malli oli simppeli mukava neuloa, saatanpa tehdä uudestaan. Tykkään kun näillä on mahdollisuus valmistua nopeasti, näissä kesti koska nappien ompelu ei jostain syystä ole mielipuuhaani.

Konepestävyys oli myös yksi kriteeri, joten sillä päädyin tähän. Kastellessani takin mietin kuitenkin olisiko ollut parempi tehdä pienemmillä puikoilla, mutta neuloessa kaikki tuntui olevan ok. Lanka vain "lässähtää" märkänä.

Samasta langasta valmistui myös slipari, joka valmistui nopeammin, tarkoituksena antaa tämäkin ystävälleni. Tämän soveltelin useammasta ohjeesta ja vähän fiiliksen mukaan.


 Malli: Sovellettu slip over
Lanka: Schachenmayr nomotta Regia Silk 6-Ply, yht. 76g
Puikot: 3,5mm

Ainut mikä jäi mietityttämään oli pääaukon resorin päättely, että oliko se riittävän joustava. Isopäiset vauvat jne. Ei ole edes nukkea, jolle sovittaa! Kovasti sitä venyttelin ja päädyin tulokseen, että eiköhän se jollekulle mahdu niin purkaa päättelyn ja tekee uudestaan, tai viime hädässä vaikka olkasaumat leikata auki ja ommella vaikka jatkokappaleet. Luova ratkaisu! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti