lauantai 7. joulukuuta 2013

Jämälankapeitto

Monenlaisia jämäkeriä ja nöttösiä kertyy helposti nurkkiin. Pikkuhiljaa on myös kertynyt erikokoisia keriä lahjoituksina perheystäviltä, tiedossa kun on että olen ahkera neuloja. Halu päästä näistä nöttösistä ja puolikkaista keristä eroon synnytti torkkupeiton!

Lanka: Sekalainen joukko, yht. 413g
Koukku: 3mm

Lankana on sekalainen joukko tunnetumpia ja tuntemattomia perussukkalankoja, 2,5-3mm puikoille sekalaisissa väreissä. En ole muistanut kirjoittaa ylös kuinka monta grammaa yksi rivi söi, mutta se saneli aika pitkälti kuinka monta riviä milläkin langalla syntyi. Mutuna sanoisin sen olleen 4 ja 8 gramman väliltä. Halusin siis pitää rivit yksivärisinä. Sommittelu tapahtui sitä mukaa kun virkkasin, välillä saatoin katsella muutamaa väriä etukäteen. Laskeskelin myös koko ajan montako riviä mahdollista on tehdä yrittäen pitää mielessä värivaihtoehdot, ettei värikkyys kärsisi loppua kohden.

Sopivat jämät alkoivat käydä vähiin eikä sopivan vahvuisia ja laatuisia ollut sitten tarjolla. Kokoa alkoi kuitenkin olla jo riittävästi (vaikka isommankin olisi voinut tehdä, mutta kuitenkin), ja valkoinen lanka pääsi tositoimiin. Lopulta peitto valmistui viime vuoden tammikuussa (eihän siitä ole kuin vajaa kaksi vuotta, huh!). Ihanan värikäs lopputulos! Kunnollisia kuvia ei minulla tuolloin ollut aikaa tai tilaisuutta ottaa, joten tämä vihje peitosta ei tuo sille oikeutta. Ehkä jokin päivä otan uusia?

Kokoa peitolle tuli 69x93cm.

3 kommenttia: