lauantai 12. maaliskuuta 2016

Tonttuvaatteita nukelle

Tyttärelläni on paras ystävä ja unikaveri, nukke nimeltä Malla. Mallalla oli vain yksi vaate, kesäinen kukkamekko. Anoppini antoi Mallan viime kesänä. Nukkeleikit ovat vielä edessä, mutta täytyyhän nukella vaatteita olla!

Mallan kotiutumisesta lähtien suunnittelin tekeväni sille vaatteita. Tähtäsin jouluun, tarkoituksenani tehdä tonttutytön vaatteita. Otin mitat ajoissa nukesta, kirjoitin ja piirsin kaiken ylös. Sitten hain inspiraatiota netistä. Mieheni on aina muistuttanut minua kaavojen piirtämisen tärkeydestä, joten luonnollisesti piirsin kaavat. Tämän koin poikkeuksellisesti rentouttavaksi ja mielekkääksi, jopa helpoksi. Nuken vaatteet ovat niin pieniä, että ne on suhteellisen helppo toteuttaa ja kaavat on nopeita piirtää. 
Mallan ruumiinrakenteen vuoksi päädyin tekemään vaatteet alakautta puettaviksi nepparikiinnityksellä. 

Mekko on takaa auki ja kiinni parilla nepparilla. Virkattu pöytäliina nuken alla on mummini aikanaan tekemä.

Aloittaminen vei sitten vähän enemmän aikaa. Kaiken kiireen keskellä aloitin muutama viikko ennen aattoa.

Kuvaukset luonnollisesti päiväunien ulkopuolella, jolloin assarini oli innokkaana mukana. Punaisessa yläosassa on "nappilista" ja yksi neppari kiinnitykseen.

Essuun virkkasin narut, ja päänyli menevässä on nepparikiinnitys.

Toista tonttumekkoa parsin kokoon edellisenä iltana ennen joululoman viettoon lähtöä. Neiti ei vielä kauheasti vaatteiden päälle ymmärtänyt, vaateleikit ovat vielä edessä. Niinpä ajattelin tekeväni pikkuhiljaa kaikenlaista pientä ja mukavaa. Muutamat kaavat olen piirtänyt uudestaan näiden mekkojen valmistuttua, sillä en ollut tyytyväinen pääntiehen. Uuden vuoden jälkeen jatkoinkin innokkaana ompelua, joista on luvassa kuvia myöhemmin.

Suunnitelmissa on syksystä asti ollut myös nukenvaatteiden neulominen. Tällä viikolla aloitin baskerin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti